2 Mayıs 2015 Cumartesi

Sultan Vahdettin'in o filmi!


Türk Tarih Kurumu, Osmanlı Devleti’nin son padişahı Sultan Vahdettin’in İstanbul’dan ayrılışını anlatan ‘Vahdettin Ayrılış’ filmini hazırladı. Film, Vahdettin ile ilgili tarihi gerçekleri su yüzüne çıkarıyor.
Türk Tarih Kurumu, tarihteki önemli kişi ve olayları kısa filmlerle anlatmaya devam ediyor. Osmanlı Devleti’nin son padişahı Sultan Vahdettin’in İstanbul’dan ayrılışının anlatıldığı ‘Vahdettin Ayrılış’ filmi de tarihteki gerçeklere ayna tutuyor.
Filmde, Sultan Vahdettin’in İstanbul’dan ayrılış nedeni ve bilinmeyenler gün ışığına çıkarılıyor. Sultan Vahdettin ile Mustafa Kemal Atatürk arasında geçen ilginç diyaloglar ekrana yansıtılıyor.
Film tarihin tartışmalı konularından biri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'da kurtuluş savaşını başlatmak için padişah tarafından görevlendirildiğini belgeleriyle anlatıyor.

Yönetmenliğini Nesim Şahin'in yaptığı ve Sonat Film tarafından çekilen filmde çok sayıda usta oyuncu da rol alıyor. Uzun ve titiz bir çalışmanın örneği olan film, yaklaşık 15 dakika sürüyor. Film Kasım-2013 tarihinde gösterime girdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alınmıştır. Teşekür ederiz..